Jiřina Bohdalová: S nelehkým úkolem od Gotta si poradila bravurně!

Jiřina Bohdalová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. října 2020 13:03 | Aktualizováno: 1. října 2020 14:29

Karel Gott a Jiřina Bohdalová se přátelili dlouhá léta, a tak není divu, že si navzájem něco slíbili. Na legendární herečku tak po smrti zpěváka, od které dnes uplynul rok, čekal nelehký úkol. Jak se ho zhostila?

Přesně před rokem zemřel zpěvák Karel Gott (†80) a jeho odchod pochopitelně zasáhl řadu jeho kolegů, především pak ty, kteří měli možnost se s ním potkávat a přátelit dlouhá desetiletí. Do této skupiny lze jistě zařadit Jiřinu Bohdalovou.

Právě neméně legendární herečku oslovili, aby následně promluvila na zádušní mši v katedrále svatého Víta na Pražském hradě. Zatímco jiným by se na takovém jevišti rozklepala kolena, ona si v závěru své řeči dovolila vtípek, aby uvolnila atmosféru.

„Karel by mi neodpustil, kdybych svou řeč alespoň maličko neodlehčila. Tak tedy Karle, počítej tam se mnou a drž mi místo. Mám pro tebe jeden opravdu báječnej židovskej fór. Budiž ti země lehká. Miluju tě a nejsem v tom sama. Tvoje Bohdalka,“ uzavřela svou řeč.

Jak ale herečka prozradila, přál si to tak sám mnohonásobný Slavík. „Tenhle přetěžký úkol mi přidělil sám Karel. Byl to on, kdo rozhodl, že se s ním budu loučit právě já. Nápad ale opsal ode mě,“ nechala se slyšet.

Témata: Jiřina Bohdalová Karel Gott