Karel Gott (†80) před rokem zemřel! Fanoušky připravil na nejhorší!

Karel Gott - pietní místo u jeho vily Nad Bertramkou v Praze. 9

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. října 2020 8:44

Několik desetiletí bavil Karel Gott fanoušky svou hudbou, v závěru svého života je navíc dokázal připravit na nejhorší. Připomeňte si poslední týdny života legendárního zpěváka, který zemřel na den přesně před rokem.

Právě dnes uplynul rok od smrti Karla Gotta (†80), která zasáhla prakticky celý český národ, i když ta smutná zpráva rozhodně nepřišla jako blesk z čistého nebe. Legendárního zpěváka trápily zdravotní potíže několik posledních let.

Poprvé sice zhoubné nádorové onemocnění překonal, jenže nemoc se po několika letech vrátila. Slavík nechtěl fanouškům nic zamlčovat a ve čtvrtek 12. září 2019 oznámil, že se u něj objevila porucha krvetvorby, která navzdory léčbě přešla v akutní leukémii. To už Gottovi zbývalo jen posledních pár týdnů života.

Gott zemřel ve spánku 1. října před půlnocí ve své vile na Bertramce, v médiích se informace objevila až druhého dne dopoledne. Vláda zvažovala vypravení státního pohřbu, nakonec ale padlo rozhodnutí o pohřbu se státními poctami. V den jeho konání byl navíc vyhlášen státní smutek.

Fanoušci nakonec měli hned několik možností se s Mistrem rozloučit. Nejprve mířili spontánně na Bertramku, v pátek 11. října se pak konalo rozloučení pro veřejnost na Žofíně. Lidé však dorazili i ke katedrále svatého Víta, kde o den později probíhala zádušní mše. Uctít památku Gotta mohou od prosince také na hřbitově na Malvazinkách, kde zpěvák naposledy spočinul.

Témata: Karel Gott