Aleš Brichta pobouřil fanoušky: Tohle řekl o rouškách a koronaviru!

Aleš Brichta

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. září 2020 11:39

Rocker Aleš Brichta zaskočil své fanoušky! slovy o koornaviru a nošení roušek rozpoutal hádku na sociálních sítích!

Aleš Brichta se přidal k těm muzikantům, kteří se veřejně vyjádřili k řádícímu koronaviru a opatřením, která v souvislosti s tím nařídila česká vláda. Na rozdíl od některých kolegů, kteří význam covidu-19 zlehčují, ale apeluje na to, aby to lidé brali vážně.

„Pokud nošení roušky ochrání alespoň jednoho člověka před nakažením a následnými problémy, tak má smysl, protože může jít právě o člena mojí rodiny. Proto mi přijde rozumné si ten připitomělý náhubek vzít, jelikož to má nějaký význam,“ píše rocker na svém facebookovém profilu.

On sám jde prý příkladem. „Roušku nosím a nějak mě to nesere,“ přiznává. „Pohřbů jsem se v poslední době zúčastnil už moc a z přirozeních příčin, takže by to už snad stačilo,“ dodává Aleš Brichta.

Hudebník, který je znám spíše svou kritikou českých politiků – i těch na nejvyšších postech, svým vyjádřením mnohé své fanoušky zaskočil a zklamal. „Aleši, vždycky jsem si Tě vážil jako muzikanta i jako člověka, Tvoje názory a postoje jsem bral za svoje, ale tohle neberu. Téhle vládě jde o vše možný jen ne o zdraví lidí...“ vzkázal mu jeden z jeho příznivců.

Další byli ještě ostřejší. „Tak tento post psal zlomený člověk, znechucený životem. Unavený, nemocný a za zenitem... Ne ten úžasnej Aleš Brichta, kterého jsem obdivovala ne jen jako textaře, ale i jako bojovníka za rock v komunisticky zmítané zemi... Kde je???" kroutí hlavou Brichtova fanynka Tereza.

Část fanoušků ale naopak jeho slova potěšila. „Konečně někdo koho znám z řad muzikantů, kdo má rozumný názor a nebojí se ho napsat veřejně,“ vzkázala paní Jana. „Souhlasím. V zemích, kde Babiše nemají, roušky nosí také. Dělat ze sebe pozéra a nenosit roušku jako vzdor proto Babišovi, může jen prostoduchý pablb,“ přidal se fanoušek Václav.

Témata: Aleš Brichta Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Koronavirus