Další slavný Čech nakažen: Mistr etikety Špaček má koronavirus!

Špaček, Ladislav

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. září 2020 18:48

Koronavirus zasáhl už více než 56 tisíc Čechů. Je mezi nimi i mistr etikety a spisovatel Ladislav Špaček. Ten smutnou novinu oznámil prostřednictvím facebooku, musel totiž zrušit naplánované přednášky a semináře!

Odborník na etiketu Špaček ještě nedávno Čechům vysvětloval, jak být i v době koronaviru „in“. Spolu s restaurací Parnas dokonce vydal manuál platný pro dobu koronaviru.

Vysvětloval například, že známkou dobrého vkusu je, když člověk roušku barevně sladí s šaty či s kapesníčkem v saku. Toho se ostatně mnozí politici opravdu drží. Příkladem může být slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Ani mistrovi etikety se nakonec nákaza nevyhnula. Že je nemocný, oznámil ve čtvrtek Špaček na sociálních sítích. Kvůli nemoci musel přesunout všechny domluvené přednášky a semináře.

„Měl jsem již několik dní příznaky chřipky, ale pořád jsem doufal, že to bude jen přechodné nachlazení. Včerejší vyšetření prokázalo covid. Následuje desetidenní karanténa a další test,“ svěřil se bývalý tiskový mluvčí prezidenta Václava Havla.

Jeho příznivci mu obratem začali přát brzké uzdravení, některé také zajímalo, jaký má u něj nemoc průběh. „Celková slabost, bolesti svalů, asi jako při chřipce, teploty ne vysoké, max 37,5, kašel, ztráta čichu a chuti.“ popsal Špaček.

Témata: Ladislav Špaček Koronavirus Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)