Svěrák a spol. v ohrožení? Cimrmani mají v souboru covid!

Divadlo Járy Cimrmana 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. září 2020 13:35

Nákaza koronavirem se nevyhýbá ani divadelním souborům, které pak často musí přerušit činnost. V ohrožení se v těchto dnech ocitli také Cimrmani v čele se Zdeňkem Svěrákem. V souboru mají potvrzený případ nemoci covid-19.

Vzhledem k věku patří Zdeněk Svěrák a další dlouholetí členové souboru Divadla Járy Cimrmana do rizikové skupiny, proto herce jistě netěší současná situace ansámblu. Divadlo v tomto týdnu na sociální síti oznámilo fanouškům špatnou zprávu.

Od včerejšího dne až do čtvrtka 1. října se z důvodu nemoci nebude hrát, veškerá plánovaná představení byla buď přeložena nebo zrušena. Podle informací webu idnes.cz byl jeden člen souboru pozitivně testován na onemocnění covid-19.

S touto nemocí se divadlo potýká již delší dobu. Vedení totiž již dříve oznámilo, že od 16. září jsou v karanténě zaměstnanci kanceláře, představení se ale tou dobou ještě nerušila. Tentokrát už nebyla jiná možnost.

„Ani Divadlu Járy Cimrmana se tato situace nevyhnula, takže musíme do karantény,“ potvrdil ČTK Vojta Kotek. Změny se dotkly představení Posel z Liptákova, Lijavec, Vražda v salónním coupé, Blaník a Afrika.

Témata: Divadlo Járy Cimrmana Svěrák Zdeněk (herec režisér)