Jan Kraus promluvil o koronaviru: Tohle je vrchol! Je to úplně na palici!

Jan Kraus

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. září 2020 11:52

Bavič a moderátor Jan Kraus apeluje na Čechy, aby se k sobě i v době koronakrize chovali slušně. Podle něj se pak lidé dokonce stydí přiznat, že se nakazili, aby se na ně ostatní nedívali přes prsty!

Kraus přiznal, že média kvůli koronaviru příliš nesleduje, přesto se pravidelně ráno a večer čte, co je nového a jaká nařízení právě platí. Ve své okolí si ale podle svých slov všiml zajímavého fenoménu. „Řada lidí, kteří dostanou ten hnusný virus, se za to stydí nebo se cítí provinile, což mi přijde jako úplný vrchol. Abysme se styděli za to, že jsme nemocní,“ posteskl si moderátor ve své show.

Poukazuje na to, že řada Čechů se ohání křesťanskou tradicí a tak by pro nemocné měli mít pochopení a vycházet jim vstříc. „Na druhé straně tu máme takový antivirový disent, co odmítá roušky. To jsou ti, co jezdí v metru bez roušky a dívají se spatra na ty, kteří je mají. To mi taky přijde na palici,“ přiznal Kraus.

„Z toho ale možná vyplývá ten stud těch, kteří když se nakazí, tak to tají. Nejlepší věc je, že to někteří tají úplně. Mají příznaky, není jim dobře, ale tají to,“ popisuje moderátor s tím, že tito lidí pak vesel navštěvují třeba své rodiny.

Nejhorší to prý mají Pražáci, protože v hlavním městě nemoc pořádně řádí. „Už v komunismu, když jsme přijeli na venkov, tak jsme nebyli vítaní, protože jsme vyžírali poslední zbytky potravin, kterých byl celý komunismus nedostatek,“ popisuje s tím, že dnes je to podobné, protože celá venkovská hospoda ustrne a řekne si, že přijel „ten nakaženec“.

I proto Čechy vyzval, aby se k sobě i přes to všechno chovali ohleduplně. „Myslím, že není potřeba moc, abychom si tu situaci, která je něčím hnusná, nedělali ještě hnusnější takovýma pitomostma. Snažme se k sobě chovat slušně, není to tak těžké,“ vzkazuje všem Čechům.

Témata: Jan Kraus Koronavirus