Václav Kopta překvapil: Kvůli koronakrizi změnil profesi!

Václav Kopta 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

21. září 2020 10:24

Špatná situace vyvolaná koronavirem dopadla i na umělce. Někteří z nich se museli dočasně vzdát své profese a jít dělat něco jiného. Jedním z nich je i herec a moderátor Václav Kopta!

Koronavirová krize připravila o kšefty nejen hoteliéry a restauratéry, ale i řadu herců či zpěváků. Rušila se představení i koncerty, řada z nich tak ze dne na den přišla o přísun financí. Pozornost na sebe upoutala například herečka a zpěvačka Barbora Mottlová.

Jak vás již server stars24.cz informoval, v době, kdy vláda na jaře přijala přísná opatření, nechtěla sedět doma na zadku. Nechala se proto dočasně zaměstnat v obchodě jako pokladní. „Nebrečím. Nesedím doma na zadku a nečekám, až dojdou peníze. Nenechám se od nikoho vyživovat a když mám zdravý nohy ruce, nebudu si ani pučovat, abych mohla doma válet šunky. Nájem ani žvanec se sami nezaplatí,“ vysvětlovala tenkrát.

V jejích šlépějích se vydal i její kolega Václav Kopta. Ten před nějakou dobou v pořadu Všechnopárty Karla Šípa mluvil o své lásce k autobusům a o tom, že by ho chtěl někdy řídit. Dokonce si na autobus udělal i řidičák.

A to se mu vyplatilo! Dnes se nemusí spoléhat na své nejisté povolání a má jistotu, že se dokáže postarat o svou rodinu! Jako brigádník totiž začal jezdit pro pražský dopravní podnik! K řidičáku, který má už pět let, si pořídil i průkaz profesní způsobilosti, který opravňuje vykonávat profesi profesionálního řidiče autobusů.

„Přišla korona a tři měsíce tápání nad tím, co bude a nebude. Já jsem akční člověk, co nesnáší nejistotu, a tak jsem o tom přemýšlel. No a došlo mi, že to je vlastně ideální čas, abych si tento svůj dětský sen splnil,“ vysvětluje Kopta pro Aha!, proč do toho vlastně šel.

A i když by se dalo očekávat, že jako známá osobnost bude mít určitou profesi, opak je pravdou! „Nic jsem nedostal zadarmo a všechno muselo proběhnout podle pravidel tak, jak má. Vozím přece lidi, a ne písek, takže u téhle profese se žádný ‚pan herec‘ nekoná. Tam buď u přezkoušení obstojíte, nebo vás za ten volant nepustí. Nikdo na světě si nevezme na triko, aby si ‚pan celebrita‘ dělal hezká selfíčka s autobusem a potom něco provedl,“ přiznal. 

Na sociálních sítích se tak pochlubil „svým“ vozidlem“. „Teda, že jednou povezu vlastní dítě autobusem do školy... ?!“ směje se na svém instagramu Kopta, který do školy autobusem vezl svou dceru.

Témata: Václav Kopta Koronavirus Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)