Tomáš Řepka zpátky v Plzni: Slova o tom, jak se mu tam změnil život!

Tomáš Řepka 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. září 2020 17:45

Tomáš Řepka už se za mříže rozhodně vracet nehodlá, do Plzně, kde ve vězení byl, ale nemá problém se podívat. Ukázalo se to v těchto dnech, kdy se v západočeském městě setkal s fanoušky. Co prozradil?

Již téměř tři čtvrtě roku je Tomáš Řepka opět na svobodě, v uplynulých dnech se však kvůli autogramiádě znovu objevil v Plzni, kde v tamní věznici seděl za mřížemi. Ihned se mu vrátily některé vzpomínky.

„Když jsem poprvé věznici na Borech viděl, byl to trochu šok. Připadala mi malinko jako Alcatraz. Když to vidíte v televizi nebo na fotkách, vypadá to hezky, ale realita je úplně jiná. Nedokážete si to představit. Když se za vámi zacvakne brána, úplně se vám změní život,“ řekl webu denik.cz.

O věznici mluví bývalý fotbalový reprezentant jako o „státě ve státě“, kde žádná pravidla zvenčí neplatí. „Myslím, že 90 až 95 procent toho, co jsem na Borech zažil, v knize je,“ konstatoval.

Řepka ale možná překvapil přítomné slovy, že s některými vězni je v kontaktu. „Jsou kluci, kteří jsou propuštěni na svobodu, a dodnes si voláme. S bachaři ne,“ dodal.

Témata: Tomáš Řepka