Tohle si Iveta Bartošová nezasloužila! Rychtář se ozval!

Iveta Bartošová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. září 2020 9:33

Mnozí fanoušci jsou jistě přesvědčeni, že by si Iveta Bartošová už zasloužila klid, jenže stále se najdou lidé, pro které je snadným terčem. Na nejnovější počin jednoho výtvarníka musel zareagovat vdovec Josef Rychtář.

Letos uplynulo šest let od smrti Ivety Bartošové (†48), pro mnoho lidí je však zesnulá zpěvačka nadále terčem, do kterého je jednoduché se strefit. Opět se to ukázalo v těchto dnech.

Na výstavě známého satirického umělce Tomáše Břínka alias TMBK se objevila koláž s upraveným náhrobkem Bartošové, na kterém jsou dvě blikající výstražná světla jako na železničním přejezdu. Snad ani není nutné připomínat, že právě na kolejích vyhasl její život.

Informace o tomto díle se dostala i ke vdovci. „Považuju to za nemorální a ubohé!“ řekl webu ahaonline.cz stručně a jasně Josef Rychtář s tím, že Břínek se podle jeho názoru chce jen zviditelnit.

„Ivetka má krásný hrob v Říčanech a pomníček u kolejí v Uhříněvsi, kam stále chodí její fanoušci a zapalují tam svíčky… Jsem zvědavý, kolik lidí přijde na tohle!“ dodal Rychtář.

Témata: Iveta Bartošová Josef Rychtář Tomáš Břínek (TMBK)