Preiss na rozloučení s Menzelem (†82): Tohle u herců neměl rád!

Jiří Menzel 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. září 2020 15:45

Celé Česko dnes vzpomíná na zesnulého oscarového režiséra Jiřího Menzela, lidé se s ním mohou rozloučit v Rudolfinu. Tam dorazil i jeho „svěřenec“ Viktor Preiss, který prozradil, co Menzel u herců oceňoval.

Ještě posledních pár hodin mají lidé na to, aby se rozloučili s legendárním režisérem Jiřím Menzelem (†82), který zemřel předminulou sobotu. Od pátečních 10 do 18 hodin se totiž v pražském Rudolfinu koná poslední rozloučení, na které nemohla dorazit vdova Olga.

Na místo pochopitelně dorazila i řada jeho kolegů, do řeči se s novináři dal třeba Viktor Preiss, který připomněl, že se nikdy nepotkali na natáčení. „Nedělal jsem s ním žádný film, ale dělal jsem s ním dost na divadle,“ nechal se slyšet dle ČTK.

„V Divadle na Vinohradech, dost rozdílné žánry, a hlavně komedii, z nichž jedna vydržela do nedávných let, respektive do nedávných dnů, to byl Brouk v hlavě,“ připomněl jejich společné působení na jedné z nejslavnějších scén.

Preiss vděčí Menzelovi za mnohé. „Naučil jsem se s ním, jak chápe gag, jak chápe vtip. Neměl rád, aby se herci na sebe pitvořili, chtěl, aby byli přirození. Měl určitý způsob humoru a velice dobře věděl, jak ho inscenovat,“ dodal oblíbený herec.

Témata: Viktor Preiss Jiří Menzel