Bendová, Jandová či Klus slaví. Chuděry! Tohle nechápu, spílá jim Aleš Háma

Aleš Háma

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. září 2020 16:30

Poslanecká sněmovna ve středu schválila zákaz klecových chovů slepic od roku 2027. Z toho mají radost nejen ochránci zvířat, ale i řada českých celebrit. Výjimkou je ale moderátor Aleš Háma, který poukazuje na jeden zásadní problém.

Za zákaz klecových chovů bojovaly známé české tváře dlouhodobě. Aby na problém upozornili, nechali se někteří z nich zavřít do klece. Za „mřížemi“ se vystřídali například zpěvák Tomáš Klus, herec Jakub Prachař, herečky Barbora Mottlová a Hana Vagnerová či zpěvák Ben Cristovao.

I proto teď mnozí slaví – zákaz klecového chovu slepic se dostal na stůl Senát. Na sociálních sítích oslavují třeba zpěvačka Marta Jandová, Tomáš Klus nebo Alice Bendová.

„Tohle je naše Zlatuška a i ona a ostatní její sestry jsou šťastné, že dnes prošel ZÁKAZ KLECOVÉHO CHOVU úspěšně Poslaneckou sněmovnou a už zbývá jen Senát a podpis prezidenta,tak doufám ve zdravý rozum,“ napsala Bendová, která přidala fotografii své slepice.

Ne všichni ale její nadšení sdílí. „Je pozoruhodné, jak se všichni radují z toho, že sněmovna schválila zákaz klecového chovu slepic. V roce 2027..... Fajn, mám taky radost, ale za 7 let!!?!? Takže ještě 6 let budou ty chuděry trpět v klecích? Furt je z čeho se radovat? Nechápu...“ kroutí hlavou Aleš Háma na instagramu.

Jeho slova rozpoutala další debatu. „Ahoooj,mám radost z toho,že to vůbec schválili a teď,myslím si,nás společně čeká boj za to,aby to bylo co nejdříve a ne až v roce 2027,což je 7 let utrpení a nepředstavitelného týrání. Musíme za ně bojovat!!!!!“ burcuje Alice Bendová. „Máš recht. Snad to bude dřív,“ přidala se Marta Jandová.

Témata: Aleš Háma Alice Bendová Marta Jandová Tomáš Klus