Karel Gott (†80): Rok po smrti ještě jednou zazáří v zahraničí!

Karel Gott 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. září 2020 9:00

Opravdu není žádným tajemstvím, že Karel Gott byl populární i v zahraničí, a tak není divu, že o díla s ním spojená tam projevují zájem i téměř rok po jeho smrti. Kde všude bude k vidění?

Na den přesně za měsíc, tedy 15. října, vstoupí do kin dlouho očekávaný film o zesnulém Karlu Gottovi (†80), který – jak je dobře známo – byl populární i za hranicemi Česka a Slovenska. Není tedy divu, že novinky týkající se zpěváka sledují i v cizině.

Podle dostupných informací už se vdově Ivaně Gottové, která je producentkou filmu, ozvali první zájemci o televizní práva na jeho odvysílání. Nabídky měly konkrétně přijít např. ze sousedního Polska nebo Ruska.

V jednom případě dokonce už došlo k dohodě. „Momentálně je dotažená do konce koupě dokumentu ze strany německé televize MDR,“ oznámil webu ahaonline.cz Wolfgang Kaminski, dlouholetý manažer Gotta v německy mluvících zemích.

Zmíněný server uvedl, že se dá předpokládat, že Gottová inkasuje za jedna vysílací práva kolem čtvrt milionu korun. Rozpočet na natočení filmu údajně činil 600 tisíc korun.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová