Poslední rozloučení s Menzelem (†82): Vdova se s prosbou obrátila na lidi!

Jiří Menzel s manželkou Olgou 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. září 2020 9:00

V pátek se má v pražském Rudolfinu uskutečnit poslední rozloučení se zesnulým režisérem Jiřím Menzelem. Vdova Olga se již s několikadenním předstihem obrátila na lidi s jednou konkrétní prosbou.

Jak vás stars24.cz informoval o uplynulém víkendu, zesnulý režisér Jiří Menzel (†82), který zemřel v sobotu 5. září po vleklých zdravotních problémech, se nakonec dočká posledního rozloučení. Oznámila to vdova Olga.

Jen pár hodin poté přišla Menzelová s prosbou směrem ke všem, kteří se hodlají smutečního aktu zúčastnit. „Velmi Vás touto cestou prosím, abyste se zdrželi smutečních věnců. Jirka by si přál rozloučení, kde se budete usmívat, ne plakat,“ uvedla na sociální síti.

Manželka slavného režiséra zároveň již předem připustila, že se dají očekávat jisté komplikace. „Chystanou ‚Oslavu života‘ tak, jak si přál, bohužel komplikuje situace s covidem. V současné chvíli ještě nevím, jak to celé dopadne,“ přiznala.

„Pokud chcete, přineste v pátek slunečnice nebo malou kytičku anebo místo věnce můžete poslat peníze spolku Nedoklubko, který už 18 let podporuje rodiče předčasně narozených dětí a jehož byl Jirka patronem,“ dodala Menzelová.

Témata: Olga Menzelová Jiří Menzel