Jan Kanyza: Prozradil, čím Jiří Menzel (†82) všechny štval!

Jan Kanyza 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. září 2020 8:50 | Aktualizováno: 9. září 2020 14:25

K úmrtí Jiřího Menzela se vyjádřila řada lidí z televize i filmu, zařadil se mezi ně také Jan Kanyza, který se s legendárním režisérem dobře znal. Známý herec prozradil, čím filmař všechny štval.

Nedělní informace o smrti Jiřího Menzela (†82) pochopitelně zasáhla celé Česko, nejvíce pak jeho spolupracovníky. K těm patřil také Jan Kanyza, který se s legendárním režisérem setkal v dnes již kultovním seriálu Hospoda.

„Je mi to moc líto, ale bylo to pro něj asi vysvobození po té dlouhé nemoci,“ svěřil se webu expres.cz s tím, že se kvůli zdravotnímu stavu filmaře delší dobu neviděli. „Bude mi chybět, dobrých lidí je málo a odcházejí zbytečně moc brzy,“ doplnil vzápětí.

Kanyza připomněl, že se kromě výše zmíněného seriálu při práci u filmu nebo televize moc nepotkávali, ačkoliv mu prý režisér sliboval, že když pro něj bude mít roli, obsadí ho. „Zato v divadle jsme se scházeli hodně často, ať už jako herci, nebo tu hru Jirka režíroval,“ nechal se slyšet.

„Pamatuji si, jak Jirka všechny štval tím, že se choval jako rozverný klučina, nic nebral vážně, cítil se věčně mladý a rád si užíval života,“ dodal herec.

Témata: Jan Kanyza Jiří Menzel