Jiřina Bohdalová na prknech, která znamenají svět! Kde ji můžete vidět?

Jiřina Bohdalová 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. srpna 2020 13:58

Novou divadelní sezonu Klicperova divadla v Hradci Králové zahájí festival Čekání na Václava. Sedmnáctý ročník festivalu se uskuteční od 28. září do 28. října a diváci se mohou těšit například na Jiřinu Bohdalovou.

Festival zahájí 28. září na hlavní scéně brněnské Divadlo Husa na provázku inscenací Don Quijote. O týden později v pondělí 5. října zavítá do Studia Beseda pražské Švandovo divadlo s hrou Hadry, kosti, kůže. Ve čtvrtek 8. října uvede pražské Divadlo D21 ve Studiu Beseda dílo klasické ruské literatury Zločin a trest v dramatizaci režiséra Andrzeje Wajdy.

Na festivalu se představí také ostravské Divadlo Petra Bezruče, v pátek 9. října na hlavní scéně odehraje autorskou parafrázi dramatu Henrika Ibsena Heda Gablerová: Teorie dospělosti, s podtitulem Telenovela říznutá absurdním humorem. V úterý 13. října diváci uvidí ve Studiu Beseda komedii Zámek na Loiře v režii Michala Háby v podání divadelní skupiny Lachende Bestien a v pátek 16. října adaptaci milostného románu Dobrý proti severáku, kterou uvede Jihočeské divadlo z Českých Budějovic. Diváci se mohou těšit v neděli 18. října ve Studiu Beseda na inscenaci Antieva v podání Divadelní společnosti Masopust.

V pondělí 19. října se na hlavní scéně představí v inscenaci Gin Game v podání pražského Divadla Na Jezerce Jiřina Bohdalová a Milana Kňažko. Ve stejný den si na své přijdou i milovníci poezie. Ve Studiu Beseda Divadelní spolek Jedl uvede jevištní koláž z dopisů a textů katolického básníka Jana Zahradníčka s názvem Zahradníček/vše mé je tvé.

Činoherní studio Ústí nad Labem odehraje v úterý 20. října ve Studiu Beseda jevištní zpracování filmu Funny games. Městská divadla pražská přivezou do Hradce Králové drama Smrt obchodního cestujícího v hlavních rolích s Miroslavem Donutilem a Zuzanou Kronerovou. Představení je naplánované na hlavní scéně na středu 21. října.

V sobotu 24. října se mohou diváci těšit na hru České nebe, aneb zasedání české nebeské komise v době první světové války v podání Divadla Járy Cimrmana. Horácké divadlo Jihlava v úterý 27. října ve Studiu Beseda odehraje adaptaci milostného románu Utrpení mladého Werthera.

Témata: Jiřina Bohdalová Klicperovo divadlo