Míša Maurerová přiznala: Děti občas raději plácnu! Klidně na mě volejte sociálku!

Michaela Maurerová 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. srpna 2020 14:03

Moderátorka a herečka Michaela Maurerová je sice moderní maminka tří dětí, některé trendy ve výchově, které jsou teď populární, ale vůbec nechápe! Jak sama přiznala, občas prostě děti raději plácne, než by se s nimi sáhodlouze dohadovala!

Míša zveřejnila fotku své malé dcerky, která v ruce drží dlažební kostku. „Naše malá revolucionářka. Ani u třetího dítěte jsem nerozšifrovala, neobjevila, nepochopila a nepronikla do tajemství tolik propagované liberální výchovy,“ přiznala herečka, která má dvojčata Josefa a Magdalenu (11) a Emmu (1,5).

Jak sama píše, občas má pocit, že dělá spoustu věcí, jako máma,špatně. „Moc křičím, nejsem důsledná, hodně rozmazluju, nemám trpělivost, jsem moc přísná, jsem málo přísná, moc animuju, málo osamostatňuju, jsem moc úzkostná...atd. Ale jednou věcí jsem si zase dost jistá, že je hodně miluju!“ píše na svém instagramu herečka, která se proslavila jako Digi v seriálu Ulice.

Jak sama uznává, některé současné výchovné trendy jdou zcela mimo ni. „Moderní trend tzv. Liberální výchovy, kdy je dítě stavěno do role šéfa, není asi nic pro mě, jako mámu. I já sama mám radši pevně dané mantinely a pravidla, ve kterých se pak můžu svobodně a bezpečně pohybovat, než prostor bez ohraničení, který ve mně spíš vyvolává úzkost,“ popisuje, jak to ona sama cítí.

Matky, které své děti nechávají růst jako dřív v lese, prostě nechápe. „Jednoduše řečeno, dítě které opakovaně kope do matky a šermuje jí kusem větve před obličejem, aby tím vyjádřilo “svobodně” svůj názor nechuti odevzdat jí ten ostrý kus klacku, ve mě nevyvolává zrovna pocit, že bych s ním měla vést filosofickou debatu na téma “jeho a bezpečí ostatních”, ale ten klacek mu prostě seberu a přinejmenším udělám tytyty,“ píše Míša Maurerová.

Jak sama přiznává, spíše než to občas sáhne k mnohem razantnějším prostředkům. „Ano, jsou situace, kdy jsem svoje děti radši plácla přes zadek, místo abych k nim vedla 5minutový monolog na téma, proč to či ono nesmí dělat. A teď se do mě (vy liberálnější) zase klidně pusťte a posílejte na mě sociálku,“ vzkázala fanouškům. Už dříve se totiž s některými z nich dostala do křířku kvůli dětské ohrádce, kterou doma pro dceru používá. 

Míšu podpořila i její kolegyně Laďka Něrgešová. „Hele, já jsem sice žádné z dětí nikdy neplácla, i když rozhodně nemají výchovu ,,dělej si svobodně co chceš,,! a mají důsledně stanovené hranice, o kterých s nima debaty nevedu, ale primárně je asi nejdůležitější, když vyrůstají v lásce a milováni. Takže klid a nervy z ocele!“ popřála moderátorka.

Podpory se jí dostalo i od dalších příznivců. Podle některých děti prostě pevné mantinely potřebují. Většina maminek ji začala uklidňovat, že zastávají stejný nebo velmi podobný přístup.

Témata: Michaela Maurerová