Karel Gott (†80): Komu prozradil, že umírá?

Karel Gott 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. srpna 2020 10:40 | Aktualizováno: 17. srpna 2020 22:01

Karel Gott pouze několik týdnů před smrtí přiznal, že trpí akutní leukémií. Kromě jeho rodiny se ale dříve než fanouškům svěřil ještě jedné osobě. Ta ho však nebrala vážně.

O blížící se smrti Mistra věděl i Richard Krajčo, se kterým Karel Gott před svou smrtí spolupracoval. Napsal pro něj píseň Srdce nehasnou, a přiznal, že už tehdy věděl, že Gott umírá.

"Ivanka i Karel byli docela upřímní a vlastně řekli mi, že pokud se rozhodnu to napsat, tak že to musím napsat velmi rychle, aby to stihli s Charlottkou nazpívat a to byl i pro mě spouštěcí impuls a tam se ve mně začalo skládat to, o čem by ta píseň měla být a to bylo tou inspirací," řekl ve vysílání Top Staru.

"Já jsem tomu jako moc nevěřil. Myslel jsem si, že… Víte co, už takových zdravotních informací o Karlovi bylo dost. On byl vlastně takový superhrdina a vždycky všechno ustál. Ale říkal jsem si, že teď už je to asi vážný, když jsou ke mně takhle upřímní a vlastně jsem měl v podstatě časový limit," dodal.

Podle svých slov se jim píseň, kterou napsal během noci, bál poslat. "Přišlo mi to takové silné, taková zpověď, že když už by měl ten táta s dcerou o něčem zpívat tak ať zpívají, řekl jsem si v duchu, o něčem důležitém," svěřil se.

Témata: Karel Gott