Herec Zdeněk Hruška přišel o řidičský průkaz

Zdeněk Hruška (herec) 4

Autor: Jan Novák, stars24.cz

20. února 2018 16:40

Pozornost pražských strážníků v sobotu v noci upoutalo auto, které jen stálo uprostřed silnice. Jeho řidič za volantem měl spát. Asi je vám dopředu jasné, jak dopadla jeho dechová zkouška. A jak se podařilo zjistit našemu reportérovi Ondřeji Pořízkovi, jednalo se o známého herce Zdeňka Hrušku. Server stars24.cz o tom informovala televize Prima.

Auto stojí uprostřed hlavní silnice a jen bliká. Strážníci si zpočátku mysleli, že řidič může mít nějaké zdravotní komplikace. Vzápětí se ale ukázalo, že jen spí. Byla sobota půl čtvrté ráno, ulice ke Kateřinkám.

Řidič za volantem seděl bez bot, jen v ponožkách, měl velké problémy artikulovat a vůbec se pohybovat.

„V momentě, kdy strážníci otevřeli dveře vozidla, vyvanul se silný zápach alkoholu. To následně potvrdila i dechová zkouška,“ řekla Irena Seifertová, mluvčí městské policie Praha.

Televize Prima zjistila, že oním hříšníkem je herec a dabér Zdeněk Hruška.

Zdeňka Hrušku jsme se kvůli vyjádření nejprve pokoušeli sehnat v místě jeho trvalého bydliště.

Nakonec jsme ho zastihli alespoň po telefonu. Byl dost zaskočený. K tomu, že řídil opilý, se ale sám přiznal.

„Byla to děsná blbost,“ řekl herec Hruška. 

„Prostě jsem jenom kousek chtěl přeparkovat, protože jsem se bál, aby popeláři, kteří tam jezdí tak, aby mi neodtáhli auto. Prostě jsem si to neuvědomil, no. A v tom autě jsem usnul,“ řekl herec.

Zdeněk Hruška měl nabourat tři auta v ulici, ve které bydlí. Strážníkům, kteří se ptali, jestli něco nezpůsobil, pak tvrdil, že si nic nepamatuje a pouze chtěl přeparkovat od restaurace, která se nachází nedaleko. 

Hruška na místě přišel o řidičských průkaz. To ho ale zřejmě nebude tolik trápit jako to, že ho pravděpodobně nemine trestní stíhání.

„Prověřujeme okolnosti nehody jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky za což hrozí až tři roky za mřížemi,“ řekl Jan Daněk, mluvčí pražské policie.

Témata: Zdeněk Hruška