Tomáš Plekanec: Konec v Brně? Lítost i vyjádření respektu!

Tomáš Plekanec 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. srpna 2020 15:30

Tomáš Plekanec učinil složité, ale lidsky pochopitelné rozhodnutí ukončit angažmá v Brně a věnovat se nemocné mamince. V Kometě samozřejmě jeho konce litují, zároveň ale zazněla i slova o respektu.

Tomáš Plekanec tento týden přinejmenším dočasně pověsil brusle na hřebík, když nečekaně ukončil angažmá v brněnské Kometě. Důvodem jsou zdravotní potíže jeho maminky, které chce být momentálně nablízku.

Ze strany samotného klubu však zaznělo, že to pro ně úplné překvapení nebylo. „S Tomášem jsme situaci probírali už delší dobu, jeho rozhodnutí naprosto chápu,“ řekl na webu majitel Libor Zábranský s tím, že v životě jsou situace, kdy je rodina na prvním místě.

On sám v životě jedno podobně nelehké rozhodnutí udělat musel. Kariéru kvůli zdravotním potížím dokonce ukončil, a to po sezóně 2003/04. Důvodem byly vážné problémy se srdcem. Není tedy divu, že má pro Plekancovo rozhodnutí pochopení.

Pro Kometu měl být přitom klíčovým člověkem při snaze vrátit se na extraligový trůn. „Samozřejmě mě to hrozně mrzí, protože tak špičkového centra těžko budeme nahrazovat, ale jak už jsem říkal, Tomášova rozhodnutí respektuju,“ dodal Zábranský.

Témata: Tomáš Plekanec