Zdeněk Troška má stále problémy: Kvůli Slunce, senu nemůže za tetou!

Zdeněk Troška 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. srpna 2020 16:55

Zdeněk Troška se do historie české kinematografie navždy zapsal jako autor komediální série Slunce, seno. Snímky z ní jsou populární i po letech, což je však někdy nepříjemné. Režisérovi to občas komplikuje udržování rodinných vazeb.

Je známo, že Zdeněk Troška to má v Hošticích velice rád, vesnickou idylku si tam ale sám tak trochu pokazil. Na vesnici totiž natáčel slavnou vesnickou filmovou trilogii Slunce, seno…, čímž ji jednou provždy proslavil.

Obec se tak stala dalším oblíbeným výletním místem na jihu Čech. Slavný filmař přiznává, že i téměř čtyři desetiletí po premiéře prvního dílu turisté přijíždějí. „Pořád jezdí. Je to už 37 let, lidi tam jezdí pořád, opakovaně,“ svěřil se dle webu rozhlas.cz v pořadu Dopolední host.

Troška má naštěstí dobrou povahu, a tak mu mimo jiné nedělá problém provést návštěvníky, kterým se poštěstí ho potkat, po místech, kde se natáčelo. Zároveň ale přiznává, že to má i své stinné stránky.

„Já mám tetu, která bydlí dole pod vsí, a já k ní nemůžu jít jinak, než brzy ráno, nebo pozdě večer. Proč? Protože musím jít přes náves. Tam jsou davy lidí, autobusy, dovolenkáři, turisté a já tou návsí pak neprojdu,“ dodal režisér.

Témata: Zdeněk Troška