Petr Rychlý slaví 55. narozeniny: Jak se zbavil nálepky baviče?

Petr Rychlý a Jana Paulová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

9. srpna 2020 21:06

Pětapadesáté narozeniny slaví 9. srpna herec, komik a dabér Petr Rychlý. Proslavil se zejména jako potrhlý moderátor zábavných pořadů Ptákoviny, Rychlý prachy a Natočto!.

Do podvědomí diváků se zapsal také díky postavě primáře Čestmíra Mázla, kterou ztvárnil v nekonečném seriálu TV Nova Ordinace v růžové zahradě. Právě díky ní se podle vlastních slov zbavil škatulky věčného baviče a představil se jako herec široké veřejnosti.

Petr Rychlý se narodil v Praze, ale dětství prožil v Nejdku u Karlových Varů. Jako mladý hrál v městském divadle v Mostě, v roce 1992 dostal angažmá v pražském Divadle na Vinohradech, hrál i v karlínském divadle a Divadle pod Palmovkou. Byl jedním ze zakladatelů Divadla Na Fidlovačce,kde působil v letech 1998-2012.

Od září 2012 je členem hereckého souboru Divadla na Vinohradech. Objevil se také v seriálech Chlapci a chlapi, Černí baroni či Četnické humoresky. Daboval mimo jiné Joeyho v populárním seriálu Přátelé či titulní roli v sitcomu Jmenuju se Earl.

Petr Rychlý je podruhé ženatý. S první manželkou, herečkou Pavlínou Vojáčkovou, má syny Matěje a Ondřeje. Se svou současnou partnerkou Janou vychovává společného syna i její dceru z předchozího vztahu.

Témata: Petr Rychlý