Karel Gott je v ohrožení? Skončil v nemocnici

Karel Gott

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. února 2018 9:22

Několikanásobný český slavík Karel Gott byl o víkendu hospitalizován v nemocnici. Podle informací bulváru bojuje s těžkou chřipkou.

Informace o hospitalizaci českého zpěváka Blesku potvrdila Gottova mluvčí Aneta Stolzová. "Pan Gott musel bohužel zrušit vystoupení na plese v Českých Budějovicích. Je hospitalizován z důvodu chřipky," sdělila.

Gott měl o víkendu vystupovat na plese Budějovického Budvaru, kvůli vysokým horečkám se ale nechal převézt do nemocnice. Lékaři mu diagnostikovali chřipku a v zařízení si ho nechali.

Gotta už několik let provázejí zdravotní problémy, zejména od roku 2015. Před třemi lety nejdříve podstoupil operaci kvůli akutní příhodě břišní. Poté lékaři oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom.

Zpěvák ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu. Koncem předloňského února prodělal poslední chemoterapii a pozdější vyšetření ukázala, že jeho nádorové onemocnění zcela vymizelo. V květnu 2016 podstoupil dlouhodobě plánovanou operaci v dutině břišní a v listopadu téhož roku operaci ploténky.

Komplikace se mu ale nevyhnuly ani v následujícím roce. Počátkem roku 2017 podstoupil operaci kvůli akutní střevní neprůchodnosti způsobené srůsty. 

Témata: Karel Gott