Pád Vydry s Brožovou má dohru! Nemusel být první!

Václav Vydra

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. února 2018 8:48

Pád z kulisy, ke kterému došlo během premiéry řecké hry Ifigenie v Aulidě v Divadle na Vinohradech, má dohru. Václav Vydra a Kateřina Brožová spadli z dvoumetrové výšky a je jen zázrak, že se to ještě nepovedlo nikomu před nimi.

Událost se podle Blesku stala během dialogu Agamemnóna s Klytaiméstrou. Vydra spadl po hlavě ze dvou metrů a strhnul dolů i Brožovou. Diváci vykřikli hrůzou, tedy alespoň ti, kteří pochopili, že nejde o součást představení.

Ostatním to však došlo brzy, herec totiž po pádu ležel na zádech a nehýbal se. Po chvíli k nim přiběhli umělecký šéf Juraj Deák a ředitel divadla Tomáš Töpfer a představení bylo přerušeno.

Töpfer následně divákům řekl, že Vydra je v pořádku a představení bude za malou chvíli pokračovat. Divákům se ulevilo a hra po několika minutách opět pokračovala.

Divadlo ale stáhlo z repertoáru jiné představení, hru Amadeus, a to kvůli dosluhující technice. Mohla právě ta za pád Vydry a Brožové? Podle deníku je to možné, druhou variantou ale je, že se oba herci natolik zabrali do dialogu, že si kulisy jednoduše nevšimli.

Tomu ale neodpovídají slova Vydry pro Blesk, který řekl: Zkoušeli jsme to fakt mnohokrát a ani náznak, že bychom mohli spadnout. No, zřejmě jsme s Katkou na premiéře trochu přidali a bylo to.“

Divadlo nyní uvádí, že havarijní výměr neumožňuje tuto technologii dále používat, a Amadeus, podobně jako některé inscenace před tím, musel repertoár opustit. 

Podle deníku přitom podobná nehoda hrozila i Ondřeji Brouskovi, který v Amadeovi hraje ve výšce na klavír.

Témata: Václav Vydra Kateřina Brožová Divadlo na Vinohradech