Utrpení Ivy Pazderkové: Říkali mi, že tohle prostě nemůžu!

Pazderková, Iva 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. srpna 2020 13:27

Herečka, zpěvačka a komička Iva Pazderková se proslavila jako poněkud nafoukaná "blbá blondýnka". V soukromém životě ale rozhodně takové sebevědomí nemá. Tedy alespoň v minulosti neměla. Dlouho totiž slýchala, že na to prostě "nemá".

Iva Pazderková zavzpomínala na nepříliš veselé momenty svého dětství. „Když jsem byla malá, nevzali mě za minulého režimu do gymnastiky, protože, bude moc vysoká". Marné byly argumenty maminky, že se nechci stát olympioničkou, že jsem dítě, a moc bych si prostě přála chodit na gymnastiku. Aaaaale nevzali, pravidla jsou pravidla,“ přiznala.

Ani později to ale nebylo o moc lepší. „Ve škole mi zase říkali, že jsem moc dlouhá a hubená, ať neběhám sprinty, ať skáču do dálky, běhám dlouhé tratě, ale ty krátké ať nechám menším. No a na JAMU mi 4 roky někteří kantoři dokola opakovali, že mám blbou koordinaci, páč mám dlouhé ruce a nohy a prostě tak,“ píše na svém Instagramu herečka.

To, co jí v dětství a mládí ostatní říkali, ji nakonec výrazně poznamenalo. „No a tak nějak celkově mě postupně od dětství permanentně někdo přesvědčoval, že musím byt "dřevo", protože vysocí lidé (mimochodem, mých 178 cm není nijak závratných) netančí. A já se jím stala a věřila tomu,“ vysvětluje Iva Pazderková.

Trvalo to prý opravdu dlouho. „Až v Tvoje tvář má známý hlas se to začlo lámat, protože nebyl čas mlet o tom, že něco nejde. Prostě se makalo tak dlouho, až to šlo. A ono to ŠLO, a dobře. Netvrdím, že jsem extra pohybový talent... Ale nechte si ty kecy od cesty, milí pohyboví specialisté (někteří),“ vzkazuje herečka, která ke svému ostrému vzkazu přidala i emotikon vztyčeného prostředníčku.

Spíše oni by prý měli ukázat, jak dobří jsou učitelé. „Já tomu čas, energii a svoje dlouhé špatně koordinované tělo stoprocentně věnuji. Ale než na to dojde, budu si nekoordinovaně hopsat, jak se mi zachce, páč už nemám mindrák,“ raduje se Pazderková, která své pohybové kreace označuje za „Tanec radostí“.

Všem svým příznivcům pak dodává odvahu, aby se nenechali odradit od toho, co by chtěli dělat a na co podle ostatních prostě nemají. „Moji milí, nenechte si namluvit, že něco nemůžete, protože neodpovídáte tabulkám. Můžete,“ dodává Iva Pazderková.

Témata: Iva Pazderková