Marie Doležalová: Po porodech se stydí za vlastní tělo? Světu poslala jasný vzkaz!

Marie Doležalová 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. srpna 2020 10:29 | Aktualizováno: 4. srpna 2020 18:52

Herečka Marie Doležalová (33) moc dobře ví, jak se změní ženské tělo po porodu. Ale i když není dokonalé, měly by ho podle ní ženy mít stále rády a hrdě ho "nosit"! A aby ostatní povzbudila, sama ukázala své "nedokonalosti"!

Herečka Marie Doležalová v roce 2015 zářila v taneční show StarDance. Tenkrát ukázala, že je pohybově velice nadaná a se svým tanečním partnerem Markem Zelinkou celý ročník vyhrála! S Markem se stali partnery i v soukromém životě a dnes spolu mají dvě děti – dceru Alfrédu a syna Rudolfa.

Dvojnásobná maminka teď přiznala, že dostala nabídku, aby se vyfotila pro projekt na podporu žen po porodu. Jeho cílem je ukázat, světu, že ženské tělo není dokonalé. „No, nevyfotila, protože já se nikde ukazovat nechci. Já se za to svoje momentálně stydím. Jenže mi to zůstalo v hlavě,“ popsala svou první reakci herečka.

Nakonec se tedy přece jen rozhoupala a své tělo po dvou porodech a bez příkras odhalila na svém Instagramu. „Tohle nebyla žádná průkopnická fotka, to měl bejt vtípek, kde je jenom prst a tělo mimo záběr, jako že haha, těhotný ještě možná, ale po dvou porodech už prostě na Instagram, tělo, nesmíš,“ popisuje Marie. Fotku jejího těla po dvou porodech si můžete prohlédnout ve fotogalerii. 

Jenže pak jí to prý přestalo přestalo připadat tak vtipné. „Jak nesmí? Kam nesmí? Próč?!! Dyť toho se mnou tolik zažilo, dyť jiný nemám! Dyť dokonalost života je uspat dokonalý miminko na nedokonalým těle!! Dyť dokonalost je, že dokonalost dostane jinej význam!“ říká o svém těle herečka, která se proslavila filmem Pusinky nebo seriálem Comeback.

„Já tady nehlásám žádný odboje, jako buďme hrdě povolené a jeté, nenáviďme dvacítky! Pěstujme duši a na tělo kašleme! To ne, jen chci říct, že když chci něco změnit, vždycky se to přeci musí s jemností a hlavně s láskou. Ženy, milujme svá těla VŽDYCKY, nikdo jinej to za nás neudělá,“ burcuje ostatní ženy a dívky Marie.

A když už se žena nakonec rozhodne se svým tělem něco udělat, měla by to dělat jen proto, že ona sama chce! „Měňme se kvůli sobě, ne kvůli nim. Stejně je mě na tý fotce půlka. Půlka! Ne, že bych se viděla celej život jako ošklivá, ale vždycky mi chyběl POCIT, že jsem krásná. Vždycky jsem ho tak strašně chtěla mít!!!! Třeba ho jednou najdu. A nebo si se zavřenýma očima jednoho dne, třeba už zejtra, uvědomím, že daleko víc je jinej pocit. Ten, že miluju. Ten, že žiju,“ dodává dvojnásobná maminka.

Její kolegyně z branže ji za její fotku i slova chválí. „Maňulko, ty jsi tak krásná a moudrá, celá,“ vzkazuje jí herečka Iva Pazderková, které o sobě říká, že je ve své podstatě stydlivá a není velkou přítelkyní vystavování svého těla.

„Seš totálně hustá a tak ti rozumim!“ přidala se herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová, která sama před pár měsíci porodila. „Buďme hrdě povolené a jeté, nenáviďme dvacítky,“ směje se v reakci na slova Doležalové herečka Aneta Krejčíková. „Seš krásná, Marie, žeru tě,“ dodala.

Slova podpory přidala i herečka a někdejší první dáma Dagmar Havlová. „Mařenko statečná, moudrá, vtipná, skvělá herečko, krásná JSI a budeš zrát jako víno. Protože kdo má světlo v duši, nikdy nezestárne. To si pamatuj!!!!“ vzkazuje Havlová.

Témata: Marie Doležalová Aneta Krejčíková Berenika Kohoutová Dagmar Havlová