Tomáš Holý měl dvě mámy? Ta "druhá" svou postavou UCHVÁTILA ZAHRANIČÍ!

Sylvia Turbová 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. srpna 2020 15:15

Sylvia Turbová nepatří mezi nejznámější české herečky minulého století, u našich východních sousedů ale dokázala divy. Prosadila se u filmu a mladší diváky zaujala především svou fantastickou postavou. Tu si pro sebe nárokoval otec dětské hvězdy Tomáše Holého.

Narodila se sice v Česku, dětství ale prožila na Slovensku, kde udělala kariéru. Nevlastní matka dětské herecké hvězdy, zesnulého Tomáše Holého, se narodila krátce po druhé světové válce a byla sexsymbolem své doby.

Přitažlivá postava, dokonalé křivky, půvabný hlas, to vše jí předurčilo pro film, kterému se věnovala celý život, byť více na Slovensku, než u nás. Cizí jí ale nebylo ani divadlo nebo dabing. Nadaná po všech směrech.

Čeští diváci ji mohou znát z prken Národního divadla nebo ze seriálu Třicet případů majora Zemana, už ve dvaceti letech ale prorazila ve francouzském koprodukčním snímku Muž, který lže. Ten jí otevřel dveře do hereckého světa a ročně produkovala několik televizních snímků.

Slávu, kterou sbírala na plátně, ale kompenzoval ne příliš radostný osobní život. Nikdy totiž neměla děti, vychovávala pouze Tomáše Holého, který v mladém věku zemřel.

Holý sice po rozvodu rodičů bydlel s mámou, hodně času ale trávil i se svým otcem a Sylvií. Manželství jim ale dlouho nevydrželo a v době, kdy měl Holý tragickou autonehodu, při které přišel o život, už byla Turbová s jeho otcem rozvedená. 

Kromě jiného se proslavila také "skrytě", dabovala totiž řadu úspěšných telenovel. Patřila rovněž k zakládajícím členům Herecké asociace. Před pěti lety ale po těžké nemoci zemřela.

Témata: Sylvia Turbová Tomáš Holý