Karel Gott: Poslední vzkaz fanouškům ze smrtelné postele?

Karel Gott si četl vzkazy fanoušků 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. srpna 2020 12:02 | Aktualizováno: 3. srpna 2020 21:03

Česko loni na podzim opustila legenda. Karel Gott prohrál v 80 letech svůj boj s leukémií, ačkoliv fanoušci do poslední chvíle věřili, že se karty otočí. Věděl Mistr co ho čeká, když svým příznivcům děkoval za podporu?

Spekulovalo se o zázračné léčbě ze zahraničí. O tom, že Gotta dají lékaři nějakým zázrakem do pořádku. Ale nestalo se tak. A v říjnu Česko zpěvák opustil.

Přitom ještě pár dní před tím poslal svým fanouškům vzkaz, v němž jim děkoval. "Právě si pročítám vaše další překrásné vzkazy a přání a mám z nich ohromnou radost. Díky vám," vzkázal Karel prostřednictvím Facebooku dva týdny předtím, než zemřel.

Lidé se totiž jen krátce předtím dozvěděli, že Gott opět bojuje se zákeřným nádorovým onemocněním. Když se ovšem probrali z prvotního šoku, začali na Bertramku posílat stovky podpůrných vzkazů.

Gott, který měl především odpočívat, si ale na své příznivce přesto udělal čas i v těchto těžkých chvílích. A pochlubil se fotografií, kde bylo zřetelně vidět, že si zpěvák opravdu prohlíží vzkazy na své stránce na sociální síti.

Ne vše, co měl, ale stihl splnit. Krátce před smrtí se měl zúčastnit charitativní akce sdružení Helppes, tento risk ale nakonec nepodstoupil. Oficiálním důvodem bylo ohrožení případnou infekcí. Možná ale už sám věděl, co se blíží.

Pro své fanoušky přesto žil do poslední chvíle, stejně jako oni pro něj. Vilu na Brtramce krátce po jeho skonu zaplavili svíčkami a vzkazy. Mnoho kytic položených na chodníku před zídkou plotu bylo ovázáno černými stuhami s nápisy "Dobrému člověku" nebo "Čest jeho památce".

Témata: Karel Gott