Hvězda StarDance Radka Třeštíková vyzvala ženy: Nenechte si s*át na hlavu!

Radka Třeštíková 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. srpna 2020 8:36

Účastnice taneční soutěže StarDance se rázně vyjádřila k otázce znevýhodňování žen. Ona sama se s tímto problémem nikdy nesetkala a vyzvala ženy, aby také nenechaly s sebou manipulovat.

Třeštíková na sociální síti uvedla, že se nikdy v životě necítila znevýhodněná jen proto, že je žena, a nikdy nikomu nedovolila, aby jí manipuloval, nebo aby jí někdo sral na hlavu.

"Nikdy jsem nebyla zticha, když některé věci měly zaznít nahlas, nikdy jsem si nenechala líbit nic z toho, co považuju za nespravedlivé, nesprávné nebo ponižující, nikdy jsem se nebála jít si za tím, co chci, zároveň mě ale nikdy nenapadlo automaticky těžit výhody jen z toho, že jsem žena, nikdy jsem neočekávala, že budu mít kvůli tomu v životě něco jednodušší nebo úplně zadarmo, nikdy jsem nechtěla na nikom viset a od dospělosti už jsem nikdy nebyla na nikom závislá," svěřila se.

Sama by přála všem ženám spoustu podobných nikdy, sílu, svobodu a hlavně bezpečí v ideální společnosti, kde by se už žádný muž nepotřeboval ujišťovat o své síle tím, že ubližuje ženě, protože to podle ní není síla, ale ubohost.

"Přeji všem ženám, aby se nikdy necítily znevýhodněné jen proto, že jsou ženy, aby sebou nikdy nenechaly manipulovat, aby si nenechaly srát na hlavu, aby nebyly zticha, když cítí, že je potřeba se ozvat, aby si nenechaly líbit nic z toho, co považují za nespravedlivé, nesprávné nebo ponižující, aby se nebály jít si za tím, co chtějí, aby byly hrdé, nezávislé, silné a svobodné, aby žily v bezpečí," doplnila dále.

Témata: Radka Třeštíková