Karel Gott (†80): Tajemství vztahu se slavným hercem ODHALENO!

Karel Gott 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. července 2020 17:58 | Aktualizováno: 31. července 2020 22:08

Mezi přátele Karla Gotta se řadila spousta výborných herců. S jedním z nich se legendární zpěvák poznal dříve, než se oba proslavili jako umělci. Tajemství jejich vztahu se nyní podařilo odhalit.

Karel Gott (†80) měl mezi herci pochopitelně spoustu přátel, s většinou z nich se však seznámil až v době své slávy. Výjimkou je v tomto ohledu Jan Přeučil, který se s ním setkal již v předchozím zaměstnání.

Známý herec se o tom zmínil v rozhovoru pro pořad Blízká setkání na vlnách Českého rozhlasu, když popisoval svou cestu k herectví, která byla poměrně trnitá. Původně se totiž živil vlastníma rukama.

„Když jsem chodil na tu střední školu do Sládkovy ulice v Praze 7, tak naproti bydlel vynikající český herec Karel Höger. Ředitel té školy, jmenoval se Poláček, ho zval na různé besedy. A on mě viděl v určitém dramatickém kroužku hrát, a když byly ty přijímací zkoušky, tak napsal i doporučení, že si myslí, že Přeučil má určité předpoklady pro hereckou profesi,“ svěřil se.

„Bohužel to tenkrát moc nepomohlo, protože jsem musel do toho ČKD Stalingrad jít, kde jsem se učil dřevomodelářem. A o dva bloky dál elektromontérem se učil Karel Gott. Tam jsme se poznali a tam jsme se stali i kamarády,“ nechal se slyšet Přeučil.

Témata: Karel Gott Jan Přeučil