Zemřel herec Skopeček (†94): První reakce Bohdalové!

Jiřina Bohdalová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. července 2020 8:45 | Aktualizováno: 28. července 2020 16:50

V pondělí přišla smutná zpráva o úmrtí herce Jana Skopečka, kterou pochopitelně zaznamenali i jeho kolegové. Jiřinu Bohdalovou zastihla informace na dovolené. Jaká byla její první reakce?

Jak vás stars24.cz včera informoval, ve věku nedožitých 95 let zemřel v pražské Nemocnici Na Bulovce známý herec a dramatik Jan Skopeček. Českou hereckou obec smutná zpráva pochopitelně zasáhla.

Těžko hledala slova třeba Jiřina Bohdalová. „Jsem zrovna na dovolené v Řecku a dozvídám se tu smutnou novinku od vás. Tak mě to tady zasáhlo do toho klidu. Je mi to nesmírně líto. Měl svá léta, ale nesmírně mě to mrzí,“ řekla webu extra.cz.

Bohdalová a Skopeček se ještě před osmi lety potkali společně před filmovou kamerou. Režisér Jiří Strach je v roce 2012 oba obsadil do televizního filmu Vrásky z lásky. Rodáka z Litoměřic ale proslavily jiné role.

Na obrazovce vdechl život např. otci Potůčkovi v legendárním seriálu Tři chlapi v chalupě. Zahrál si také ve filmových klasikách Dobrý voják Švejk či Marečku, podejte mi pero.

Témata: Jiřina Bohdalová Jan Skopeček