Válka mezi Gottem a Svobodovou! Co se děje?

Karel Gott

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. února 2018 9:45

Karel Gott se nezúčastní charitativního koncertu, který na počest Karla Svobody k jeho nedožitým osmdesátinám pořádá Vendula Pizingerová Svobodová. Ta se ale na mistra pořádně naštvala.

Koncert na počest Karla Svobody se bude konat ve Španělském sále Pražského hradu 17. března. Moderovat ho budou Libor Bouček a Jan Maxián a na pódiu vystoupí takové hvězdy jako Helena Vondráčková, Hana Zagorová nebo Monika Absolonová.

Velmi dobrým Svobodovým známým ale byl i Karel Gott, kterému skladatel složil více než 80 jeho hitů. Jeho účast by proto každý považoval za automatickou, jak se ale ukázalo, není to vůbec pravda.

"Je to smutný a moc mě to mrzí! Tisková mluvčí mi ale sdělila, že Karel má v ten den už jiný program,“ řekla Blesku už dříve vdova po zesnulém umělci Vendula Pizingerová Svobodová.

Deník Aha! nyní zjistil, že Vendula se sama pokusila přes Gottovu mluvčí spojit se zpěvákem a požádat ho, aby na akci vystoupil. Jeho mluvčí Aneta Stolzová jí ale řekla, že Gott má v ten den už něco jiného. "Paní Vendula Pizingerová nás, bohužel, oslovila teprve před pár dny. Vzhledem k tomu, že má pan Gott svůj pracovní program naplánován i na několik měsíců dopředu, nemohli jsme, bohužel,její žádosti vyhovět, a to právě z důvodu jiného pracovního závazku,“ uvedla v tiskovém prohlášení.

"Že by mu Vendula nestála za to, aby jí svoje ne neřekl a nevysvětlil osobně? To ke Gottovu chování vůbec nesedí!“ řekl k tomu deníku nejmenovaný kolega z branže. Stolzová ale Gotta obhajuje a tvrdí, že Svobodovu památku zpěvák uctí v prosinci, kdy Hudebním divadlo Karlín plánuje galakoncert k nedožitým narozeninám Karla Svobody.

Ani to se ale zdroji deníku nezdá. Výtěžek z koncertu, který pořádá Vendula, totiž půjde na nemocné děti. To se o koncertu v Karlíně říct nedá. "Je to všechno podivné, protože na prosincovém koncertu vydělá Karlín a jeho ředitel Egon Kulhánek, který na Svobodových muzikálech už vytřískal miliony. Moc panu Gottovi nerozumím," řekl zdroj.

Témata: Karel Gott Vendula Pizingerová