Pavel Novotný má stále policejní ochranu! Něco se však změnilo!

Pavel Novotný 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. července 2020 13:33

Pavel Novotný (ODS) potvrdil, že na jeho bezpečnost nadále dohlíží policie, která mu dokonce dělala doprovod na letní dovolené. Starosta však prozradil, že důvodem už nejsou spory s Ruskem.

Starosta pražských Řeporyjí ve vysílání Rádia Impuls potvrdil, že má nadále policejní ochranu. „Mám tu ochranu pořád. Už jí nemám kvůli Rusům, nemůžu říct, proč jí mám teď,“ řekl ve vysílání komunální politik.

Novotný dostal ochranu letos na jaře poté, co prosadil vznik památníku vlasovcům ve své městské části. Rusové je přitom považují za kolaboranty. Policejní ochranu tehdy dostali také primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

Člen opoziční ODS v rozhovoru potvrdil, že s policejní ochranou strávil nedávnou dovolenou po celé České republice. „Já ji mám kontinuálně, akorát kvůli něčemu jinému, což jsem ještě nikomu neřekl,“ konstatoval.

O podrobnostech celé záležitosti Novotný nemůže mluvit, důvod však alespoň naznačil. „Mám dovoleno od policie, až to skončí, udělat v Řeporyjích v kavárně výstavu anonymů, které mi chodily,“ dodal s tím, že rozhodně není jediným politikem v zemi, který se s něčím podobným potýká.

Témata: Pavel Novotný Policie ČR