Bolesti Pavly Tomicové: S vážným problémem zvládla i StarDance!

Pavla Tomicová ve StarDance 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. července 2020 11:10 | Aktualizováno: 23. července 2020 14:02

Herečka Pavla Tomicová (58) v roce 2018 se svým tanečním partnerem Markem Dědíkem málem vyhrála devátou řadu taneční show StarDance! A to i přesto, že měla a stále má vážný zdravotní problém!

Pavla Tomicová sice před natáčením nepatřila k největším favoritům, přesto se jí podařilo dostat až do finále. Nikdo by přitom vůbec neřekl, že se po celou dobu potýkala s problémem, který jí znesnadňuje jakýkoliv pohyb!

Jak přiznala na Českém rozhlase v pořadu Haliny Pawlowské (65), v mládí se musela vzdát gymnastiky, které se věnovala, a sportu obecně. Chybí jí totiž chrupavka v koleni.

I proto si nebyla jistá, zda na účast ve StarDance vůbec kývnout. „Bylo krásný, že jsem šla za tím doktorem ortopedem a ptala jsem se ho, jestli to zvládnu. A on mi říkal: ‚Helejte, vy jste takovej zvláštní případ. Vy byste s tou vaší diagnózou prakticky neměla ani chodit. Takže jestli chodíte, tak si i tančete.‘ Tak jsem to udělala,“ směje se herečka.

Nakonec je za to velmi ráda. „Divácké ohlasy byly neskutečné. Strašně jsem si to užila, i když jsem se původně bála, jestli to bez chrupavky v koleni zvládnu,“ přiznává Pavla Tomicová.

„Ve StarDance jsem si splnila neduh v mládí, co jsem měla, že jsem neabsolvovala taneční. A pak mi to vlastně celý život bylo líto. Teď jsem měla pocit, že dostávám novou šanci,“ prozradila herečka, která v mládí toužila být učitelkou v mateřské školce.

A proč se vlastně nakonec vydala úplně jinou cestou? I když byla podle svých slov malými dětmi úplně posedlá, vadila jí byrokracie ve školství a tak se raději dala na dráhu loutkoherečky. Odtud už to byl ke klasickému herectví jen kousek.

Témata: Pavla Tomicová StarDance