Jiřina Bohdalová: Trapas na pohřbu!

Jiřina Bohdalová 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. července 2020 9:58 | Aktualizováno: 19. července 2020 13:20

Jiřina Bohdalová studovala se zesnulým Svatoplukem Matyášem (†90) na DAMU, je proto logické, že se s ním chtěla na pohřbu rozloučit. Na obřadní místo ale netrefila, a postarala se o nepříjemný trapas.

Bohdalová na pohřeb netrefila, a rozhodla se proto požádat o pomoc kamaráda Antonína Hardta. Zavolala mu ale přímo během smutečního obřadu.

"To mi volala Jiřina. I když jsem se snažil to vypnout, zvonilo to stále, ji nejde umlčet. Lítala po Strašnicích a Vinohradech, nemohla to najít," řekl podle Aha.

"Byli jsme za ním loni, když slavil devadesátiny. Vypadal pořád moc dobře, jen s chůzí měl problémy. Zaskočilo mě, že tak náhle odešel, i když měl pěkný věk, skoro jedenadevadesát," řekl na adresu zesnulého herce.

Matyáše proslavila role televizního redaktora, kterého sledovala kontrarozvědka, kterou si střihl ve dvou dílech nechvalně proslulého seriálu Třicet případů majora Zemana. V rámci profese toho ale samozřejmě zvládl mnohem víc.

Herectví vystudoval na Divadelní fakultě Akademie múzických umění a prošel řadou angažmá. Konkrétně působil v divadlech v Hořovicích, Hradci Králové, Ostravě nebo Olomouci, kde působil s přestávkou od roku 1966 až do roku 1990, kdy odešel do důchodu.

Témata: Svatopluk Matyáš Jiřina Bohdalová