Olga Menzelová promluvila: Jirka se nevzdává! Museli ho operovat

Olga Menzelová 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

15. února 2018 15:21

Režisér Jiří Menzel na konci minulého roku po kolapsu skončil v nemocnici. O tom, že jeho stav byl vážný, svědčí i fakt, že poměrně dlouhou dobu strávil v umělém spánku. Informace o jeho aktuálním stavu jsou spíše kusé, až teď jeho žena Olga promluvila o tom, jak na tom Menzel vlastně je.

Když filmař v zkolaboval, spekulovalo se o mozkové infekci. Uzáalo se, že Menzela postihl zákeřný meningokok, který způsobuje zánět mozkových obalů. Onemocnění je navíc považováno za jednu z nejvážnějších z infekčních nemocí. Způsobuje totiž hluchotu, slepotu, obrnu a smrt. 

„Je to nemoc teenagerů a ani pro mladého člověka není snadné nákazu zvládnout. Byla to obrovská smůla. Můžu se jen domnívat, že Jirka chytil meningokoka nejspíš z klimatizace v letadle, když v Košicích připravoval operu Falstaff. Lékaři ho léčili silnými antibiotiky. K tomu dostal ještě zánět středouší, který mu operovali,“ popsala Magazínu DNES Olga Menzelová, která neprožívá právě nejlepší chvíle.

Přiznala také, že současná situace není vůbec jednoduchá. „Od 20. listopadu, kdy se to Jirkovi stalo, jezdím každý den do nemocnice. Někdy i dvakrát denně. Snažím se návštěvy skloubit s péčí o dcery a svojí prací,“ popisuje svou současnou situaci Olga, které se vším pomáhá její maminka.

Jedním dechem dodává, že Jiří je z nejhoršího venku. „Už je ze všeho vyléčen, jen musí nabrat sílu. A on se skutečně snaží a velmi bojuje,“ dodala s tím, že režiséra motivují především dvě dcery.

Menzel už za pár dní oslaví osmdesáté narozeniny. Do nemocnice mu proto také přichází řada gratulací. „Jirkovi moc přeji, aby se dal zase dohromady. On je totiž můj celoživotní kamarád,“vzkázal prostřednictvím Blesku Václav Neckář.

Olga Menzelová však prozradila, že její muž nemá rád oslavy narozenin a vždy před nimi raději prchá do zahraničí. Letos měl v plánu utéct do Berlína, kde bude v den jeho jubilea uveden ve světové premiéře film Tlumočník. V něm si Menzel pod taktovkou režiséra Martina Šulíka zahrál hlavní roli.

Témata: Jiří Menzel Olga Menzelová