Kohoutová o domácím porodu: Málem ho zažila! Situace v Česku ji mrzí!

Berenika Kohoutová s partnerem Kryštofem a dcerou Lolou 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. července 2020 12:20

Také před Berenikou Kohoutovou stálo před několika měsíci rozhodnutí, zdali nebude rodit doma. Nakonec se rozhodla pro péči odborníků, ale na celou problematiku má jasný názor. Situace v Česku ji mrzí.

Domácí porody jsou zásluhou Kristýny Leichtové v posledních týdnech zase ožehavým tématem. Zatímco mnohé ženy se k němu staví rezervovaně až odmítavě, minimálně některé pro ni mají pochopení.

Do druhé skupiny patří i Berenika Kohoutová, která se o riskantní alternativě rozepsala na sociální síti. „Mrzí mě, že v Čechách nejsou moc podporované, že v jiných zemích to jde úplně v pohodě, s kompletní péčí a zajištěním,“ konstatovala.

Sama herečka a zpěvačka přivedla prvorozenou dceru Lolu na svět v porodnici, ačkoliv to málem bylo jinak. „Já jsem téměř rodila doma. Byla jsem strašně dlouho doma a do nemocnice jsem jela až na poslední chvíli,“ prozradila.

Rozhodnutí rodit pod dohledem odborníků ale nelituje. Měla totiž po ruce všechny potřebné věci a její partner byl celou dobu s ní. Neměla si tedy na co stěžovat.

Témata: Berenika Kohoutová