Jiří Bartoška: Nečekané rozhodnutí a změna vzhledu!

Jiří Bartoška 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

15. července 2020 10:44

Herec a šéf karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška (73) učinil velkou životní změnu! Vášnivý kuřák se po letech vzdal svojí neřesti, jenže se to obratem podepsalo na jeho postavě!

Jiří Bartoška patřil k těm, kteří holdoval cigaretám. Nepřestal ani poté, co mu lékaři zjistili rakovinu mízních uzlin. Vysvětloval to značně svérázně. „Mám pocit, že by se tělo leklo, protože kouřím od čtrnácti let. Opravdu, šel jsem do školy a kupoval si u paní Beránkové v trafice krabičku. Určitě by se leklo,“ tvrdil tehdy v rozhovoru pro Magazín MF Dnes.

Jenže jak se zdá, teď se jeho názor výrazně změnil! „Už pět šest měsíců nekouřím. Ale zdají se mi kuřácké sny. Už jsem jich měl asi osm, vždycky v nich kouřím a je mi blaze,“ přiznal v rozhovoru pro Echo24 Bartoška.

„Ve dne si občas potáhnu z té e-cigarety, ale je to takový divný, já mám pocit, že by to měli kouřit ajťáci, že je to taková fleška,“ směje se herec, který letos kvůli koronaviru musel odpískat karlovarský filmový festival.

Změna se na něm ale podepsala – pozitivně i negativně. „Od té doby, co nekouřím, jsem přibral devět kilo. No, prince už hrát nebudu. Ale král by měl mít bříško, že jo. Ale je pravda, že se mi líp dýchá. Bůhví, jak by to dopadlo, kdybych s tím nepřestal. Asi bych skončil s kyslíkovou bombou,“ posteskl si Bartoška.

S odstupem času také prozradil, že se na něm podepsala chemoterapie. „Takže mám od té doby zemanovské nohy, prostě mi na chodidle odumřely nějaké buňky. Taky se mi jakoby zmenšily plíce. A zhoršil se mi sluch,“ vysvětluje hrec s tím, že si musel koupit naslouchátko.

Témata: Jiří Bartoška