Těhotná Veronika Arichteva: Drsný vzkaz Leichtové kvůli domácímu porodu!

Veronika Arichteva 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. července 2020 10:27

Herečka Veronika Arichteva (34) se s manželem Biserem těší na prvního společného potomka. Světu před pár dny oznámili, že to bude kluk. Jasné už také je, kde hvězda seriálu Slunečná (ne)bude rodit!

Do porodu Veroniky Arichtevy zbývají ještě zhruba dva měsíce. Přesto už má nastávající maminka jasno v tom, jak by vše mělo probíhat. Inspirací jí v tom byla její kolegyně Kristýna Leichtová (34), která před pár dny porodila dceru Rozárku.

Malá princezna se na rozdíl od její starší sestry Dorotky narodila doma. Leichtová později přiznala, že jedním z důvodů byl i koronavirus. Přesto v ní prý toto rozhodnutí zrálo už déle. Ona sama si nemůže domácí porod vynachválit, vše šlo navíc jako po drátkách, takže celý proces byl rychlý a bez komplikací.

Jenže Arichteva to vidí poněkud odlišně. Jej fanoušky zajímaly detail o jejím těhotenství a řeč samozřejmě přišla i na porod samotný. „Je to každého věc, ale mě vždycky vyděsí, když to někdo zveřejní a vlastně to tím doporučuje,“ nepřímo na sociální síti si do své kolegyně rýpla Veronika.

Poukázala třeba na to, že domácí porod se může pořádně zvrtnout! „Nikde se už nedočtete, pokud nehledáte, o těch porodech, které bohužel nedopadly dobře,“ uvedla s tím, že ona sama je rozhodně pro porod v nemocnici pod dohledem lékaře.

Navíc upozorňuje, že i v případě porodnic mají dnes ženy velký výběr a tak si mohou najít tu, která jim bude přístupem nejvíce vyhovovat. Ženy, které se rozhodly jinak, ale nijak neodsuzuje.

Zdůraznila, že vše je samozřejmě o přípravě rodičky a kvalifikované asistence. „Ale při samotným porodu se toho může stát tolik, že i nemocnice 5 minut od baráku je daleko!“ varuje. Jedním dechem ale dodává, že podporuje porodní domy, kde mohou žen rodit jinak než v porodnici a přitom bezpečně.

Kromě toho také na Instagramu například prozradila, že je v 29. týdnu těhotenství a že za tu dobu přibrala jedenáct kilo.

Témata: Veronika Arichteva Kristýna Leichtová porody