Anna Kadeřávková: Panika a velké problémy! Češi, dejte si pozor!

Anna Kadeřávková 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

8. července 2020 15:38 | Aktualizováno: 8. července 2020 16:42

Herečka Anna Kadeřávková alias Rozina z Ulice se při cestě na dovolenou dostala do pořádných problémů! Kyprt totiž kvůli vysokému počtu nově nakažených koronavirem v Česku zpřísnil opatření pro Čechy vstupující do země!

Anna se svěřila, že cesta na Kypr rozhodně nebyla snadná. „Já se sem nakonec málem nedostala, stačilo málo a neklaplo by to. Ale povedlo se, jsem tu,“ uvedla Kadeřávková na instagramu. V čem byl problém?

„Pravidla pro odcestování nám změnily asi 30 hodin před odletem, takže jsem měla strašný stres. Vůbec jsem nevěděla, co dělat,“ popisuje trable před odletem herečka. Kypr totiž Českou republiku v pátek přesunul z kategorie A, což jsou země, odkud cestující po příletu na Kypr nemusí předkládat negativní test na koronavirus, do kategorie B. U cestujících z těchto zemí Kypr vyžaduje maximálně tři dny starý negativní test.

Anna se to dozvěděla v sobotu, odletět měla v pondělí. Nakonec se ale vše podařilo a ona teď ze Středomoří radí fanouškům, jak se před cestou na Kypr připravit a co je třeba vyřídit. „Potřebujete dvě věci. Jedna a ta úplně nejdůležitější je test na koronavirus. Je to ten PCR test, který nesmí být starší než 72 hodin,“ popisuje s tím, že to není tak snadné, protože test vám neudělají všude – především o víkendu! V pracovní dny není problém se objednat do některé z laboratoří, to ale herečka takhle honem už prostě nestíhala.

Aničce, která začala panikařit, pomohla kamarádka-cestovatelka, která jí poradila, že na pražském letišti ten test zájemcům udělají každý den od 4 hodin do rána až do půlnoci. Test ji vyšel na 1750 korun, další pětistovku pak zaplatila za vydání oficiálního certifikátu v angličtině. Výsledek navíc prý budete mít do 12 hodin v e-mailu.

 A protože její partner je Slovák a pro ty platí jiná pravidla, přidala i rady právě pro Slováky. Ti potřebují takzvaný Cyprus Flight Pass, test není třeba. Výjimkou jsou ti Slováci, kteří žijí trvale v Česku, pro ty platí stejná pravidla jako pro Čechy.

Kvůli koronaviru je teď podle Anny Kadeřávkové Kypr vylidněný. „Kypr je super, jsem tu poprvé. Momentálně je tu 90% všeho pozavíráno - restaurace, turistický atrakce, obchody, některý hotely... Což si užíváme. Pláže, hotely, silnice... všechno máme v podstatě pro sebe.,“ raduje se herečka, která si přes počáteční problémy dovolenou u moře skvěle užívá!

Témata: Anna Kadeřávková Kypr Koronavirus Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) cestování