Co jsem to udělal… Strojvůdce seděl po srážce u trati a naříkal, policie ho zadržela!

Srážka vlaků v Perninku (7.7.2020) 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. července 2020 10:22 | Aktualizováno: 8. července 2020 11:53

Od tragické vlakové nehody na Karlovarsku ještě neuběhlo ani 24 hodin, už se ale objevují náznaky ohledně příčiny srážky dvou vlaků. Policie zadržela strojvůdce, ten měl podle svědků zpytovat svědomí již na místě incidentu.

Včerejší tragická srážka vlaků u Perninku na Karlovarsku si vyžádala dva lidské životy a přes dvě desítky zraněných. Policie tragédii vyšetřuje pro podezření z trestného činu obecného ohrožení a už zadržela jednoho ze strojvůdců. Podle svědectví z místa si byl nejspíš vědom své chyby.

„Jeden ze strojvůdců tam seděl na svahu vedle kolejí a naříkal: ‚Co jsem to udělal, co jsem to udělal...‘ Přitom vzlykal a držel se za hlavu,“ popsal deníku Právo jeden z místních obyvatel, který pomáhal při záchranných pracích.

Ministr dopravy Karel Havlíček již včera ve vysílání ČT naznačil, že selhal lidský faktor. Drážní inspekce už prošla nahrávky komunikace. Z nich vyplynulo, že vlak jedoucí směrem na Karlovy Vary měl ve stanici Pernink čekat na protijedoucí osobní vlak. „A to se nestalo, jak už víme,“ řekl stanici Radiožurnál generální inspektor Jan Kučera.

„Ne, se strojvedoucím jsme nemluvili, ani s jedním. Nicméně z nahrávek, které vedl s dirigujícím dispečerem, jednoznačně vyplývá, že vlak měl v Perninku zůstat stát,“ dodal Kučera.

Témata: Srážka vlaků v Perninku (7.7.2020) Nehody vlaků drážní inspekce Policie ČR