Překvapení ze seriálu Slunečná: Hraje v něm herec z Harryho Pottera!

Predrag Bjelac

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. července 2020 19:36 | Aktualizováno: 8. července 2020 9:26

Nebývá zvykem, aby se v tuzemských seriálech objevovali herci z hollywoodských velkofilmů. V případě „primácké“ Slunečné je to ale pravda. V obsazení figuruje herec, který si zahrál ve slavné kouzelnické sáze.

Divácky oblíbený seriál Slunečná má momentálně na obrazovce pauzu, ale před ní už Prima stihla odvysílat několik desítek dílů. Jednou takovou zajímavostí je, že v novém televizním hitu hraje herec ze zahraničního velkofilmu.

V České republice ale nejde o nikoho neznámého. Predrag Bjelac tady žije, ačkoliv se v roce 1962 narodil v srbském Bělehradě, kde také vystudoval školu dramatických umění. V rodné Jugoslávii je dodnes jednou z předních hereckých osobností.

Ve filmu a televizi se ovšem prosadil i u nás. Zahrál si třeba ve filmu Ro(c)k podvraťáků či Gangster Ka. V poslední době se kromě Slunečné objevil i v seriálu Rapl. Zároveň je oblíbencem zahraničních produkcí.

Filmaři si ho vybrali např. do snímku Letopisy Narnie: Princ Kaspian. Jeho suverénně nejznámější rolí je však Igor Karkarov, ředitel chlapecké kouzelnické školy v Kruvalu, ze čtvrtého pokračování ságy Harry Potter a Ohnivý pohár.

Témata: Predrag Bjelac seriál Slunečná