Slováci se bojí o Jiřího Krampola

Jiří Krampol 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. července 2020 10:58 | Aktualizováno: 2. července 2020 19:32

Řada umělců se kvůli koronakrizi dostala do problémů. Patří k nim i bavič Jiří Krampol (81). Ten je navzdory svému věku a faktu, že už je dávno v důchodu, dál velmi aktivní.

Na Jiřího Krampola dopadla omezení zavedená kvůli koronaviru. Dva měsíce byl zavřený doma a jak sám přiznává, myslel, že se zblázní! Práci hledal, kde jen se dalo. 

Sám přitom před nedávnem prodělal těžkou virózu. Kvůli jeho vyššímu věku navíc patří k ohrožené skupině. Přesto musel hledat kšefty, aby nezůstal bez příjmů. Pracoval třeba pro Český rozhlas. „Kdybych měl být živ jen z důchodu, tak bych se musel v kožichu po Heleně Růžičkový přestěhovat pod Libeňský most a usídlit se tam v krabici,“ postěžoval si pro Aha! Krampol.

Život v historickém centru Prahy totiž není právě nejlevnější. „Musím makat, i když jsem starý,“ vysvětluje. Dříve přitom žil v Pařížské ulici, kde jsou nájmy ještě vyšší. Právě kvůli zdraženému nájmu se odtud nakonec musel i se ženou Hanou přestěhovat a najít si menší byt ve starším činžáku.

Na dobu největší koronakrize teď nevzpomíná příliš v dobrém. „Víceméně jsem byl zavřený doma, žena v nemocnici, takže jsem si myslel, že se tam zblázním, bylo to opravdu strašný dva měsíce doma vůbec nevylézt z baráku,“ popisuje herec.

Situace podle něj byla doslova k zešílení. „Zakázali mi i krátké procházky ven, tak jsem nechodil, v tom jsem byl ukázněný,“ dodal Krampol.

O jeho situaci se zajímají i na Slovensku. Tamní deník Nový čas píše o tom, že Krampol má trpký ostud a že mohl skončit pod mostem. „I když by si měl už užívat zasloužený klid a odpočinek, realita je taková, že si to dovolit ještě nemůže,“ píše deník o českém baviči a moderátorovi s tím, že kdyby žil Krampol jen z důchodu, exekutoři by ho s manželkou Hanou brzy vystěhovali.

Témata: Jiří Krampol Hana Krampolová Media Slovensko