Vladimír Kořen: Zázraky nedělá pouze v televizi!

Vladimír Kořen 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. června 2020 9:09 | Aktualizováno: 17. června 2020 15:00

Moderátor Zázraků přírody Vladimír Kořen nedělá zázraky pouze v televizi. Možná ani nevíte, jakých úspěchů se mu podařilo dosáhnout v jiné a ještě mnohem důležitější pozici, kterou zastává už pěkných pár let.

Vladimíra Kořena zná většina z nás z televizních obrazovek, momentálně jako moderátora Zázraků přírody, kde spolupracuje s Marošem Kramárem. Možná však nevíte, že necelých 16 tisíc lidí z jednoho středočeského města ho zná spíš v jiné roli.

Kořen je už téměř deset let starostou Říčan a nevede si vůbec špatně. Svědčí o tom fakt, že post už dvakrát obhájil ve volbách, ale i jeden nezávislý žebříček. Říčany se loni staly vítězem Indexu kvality života, když obhájili prvenství z roku předchozího.

Starosta to v srpnu 2019 zhodnotil následovně. „Myslím, že spousta pozitiv vyplývá z toho, že se Říčany nacházejí v blízkosti Prahy. Lidé můžou žít klidně, ale zároveň mají relativně blízko hlavnímu městu, nezaměstnanost tak není problémem,“ konstatoval v rozhovoru pro web lidovky.cz.

„Atmosféra ve městě je taková mladistvá, živá. Obyvatelé Říčan jsou dobře zajištěni, žije tu hodně mladých lidí, kteří mají aktivní přístup k rozvoji města. To je podle mě ta podstata,“ dodal Kořen.

Témata: Vladimír Kořen