Martina Sáblíková ukázala spoušť! Komu patří velké díky?

Martina Sáblíková ukázala spoušť po povodni 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. června 2020 12:30

S nečekanou pohromou se o víkendu musela vypořádat rychlobruslařka Martina Sáblíková. Bouřky totiž potrápily celou vesnici, kde slavná olympionička žije. Našlo se však hodně lidí, kteří byli ochotni pomoct.

Víkendové rozmary počasí hodně zasáhly Vysočinu, kde žije trojnásobná olympijská vítězka Martina Sáblíková. Voda se prohnala i „její“ vesnicí Počítky na Žďársku a ušetřen jí nezůstal ani pozemek s jejím domem.

Samotný dům přečkal bleskovou povodeň bez úhony, odnesla to ale nedávno dodělaná zahrada. Voda z ní odtekla až po zásahu bagru, který vytvořil strouhy. U oblíbené rychlobruslařky pomáhali také hasiči.

„Takto to vypadalo, když déšť ustal,“ napsala respektovaná sportovkyně k fotografii, kterou zveřejnila na svém facebookovém profilu. Ze snímku je jasně patrné, jaká spoušť její vesnici v neděli potkala.

Naštěstí v ní ale žije mnoho dobrých lidí. „Děkuji moc za pomoc rodině, hasičům, dobrovolníkům, fotbalistů a všem z obce, kteří pomohli nejen nám, ale i ostatním. Ještě jednou jedno velké díky,“ vzkázala Sáblíková.

Témata: Martina Sáblíková