Karel Gott (†80): Tajné kšefty s rodinou zesnulého boháče!

Karel Gott 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. června 2020 18:00 | Aktualizováno: 12. června 2020 11:00

Před několika dny zemřel známý podnikatel, jehož rodina kšeftovala s legendárním zpěvákem Karlem Gottem. Sám Aleš Buksa na to před lety vzpomínal. O co Mistr tak moc stál?

Českou podnikatelskou obec v těchto dnech zasáhla jedna velice smutná zpráva. Ve věku nedožitých 75 let zemřel 4. června po dlouhé a těžké nemoci podnikatel Aleš Buksa, který měl blízko i k některým slavným osobnostem ze šoubyznysu.

Buksa se narodil v Ostravě, kde měli jeho rodiče starožitnictví, které jim komunisté po roce 1948 znárodnili. Právě společný zájem o cenné historické artefakty svedl podnikatele dohromady s legendárním zpěvákem Karlem Gottem (†80).

Rodina se totiž starožitnostem věnovala i za doby minulého režimu. „Máma se o to i tak starala tak dobře, že za ní nakupovat starožitnosti jezdil i Karel Gott z Prahy,“ prozradil Buksa před pěti lety v rozhovoru pro časopis Forbes.

O co se především Mistr zajímal? „Vždycky mu schovávala hezké kousky, hlavně sošky,“ dodal zesnulý boháč s tím, že jeho matka v podniku pracovala až do důchodu.

Témata: Karel Gott