Karel Gott (†80) a Jiří Suchý: Co se mezi nimi odehrálo před smrtí Mistra?

Karel Gott 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. června 2020 9:20 | Aktualizováno: 7. června 2020 15:46

Karel Gott a Jiří Suchý si měli co říct i desítky let po ukončení společného angažmá v divadle Semafor. Legendární principál byl do konce zpěvákova života vděčný za to, co pro něj v těžkých chvílích udělal.

Navzdory horšící se nemoci se Karel Gott i na sklonku života scházel se svými přáteli. Jedním z nich byl Jiří Suchý, který si Gotta podle deníku Aha! pozval k sobě domů. Mistr na sobě nedal nic znát, jen se údajně dojal při prohlížení fotek z archivů.

U srdce jej bezpochyby zahřály i komplimenty ze strany legendárního principála, který připomněl, že se k němu Gott několikrát zachoval ohromně. "Třeba když mu vyšlo trojalbum LP desek a mělo se křtít, tak on mě vyzval, abych byl tím křtitelem," citoval Aha! Suchého popis výchozí situace.

Mistr dostal v tu chvíli ultimátum. "Televize mu pohrozila, že jestliže tam budu já, tak tam nebudou oni, protože jsem měl tenkrát zákaz vystupovat. Karel ale řekl – no tak tam nebudete! A to jsem ocenil," vzpomíná legendární skladatel.

Suchý také líčil, jak byl komunistům trnem v oku. Václavu Neckářovi prý zničili celou novou desku, jelikož mu otextoval jednu z písní. "A Karel mi přišel nabídnout, abych mu napsal čtyři texty. Říkal jsem mu – nevyjde to… A on mi řekl – ale vyjde! A skutečně to prosadil," popsal.

Témata: Karel Gott Jiří Suchý