Evelyna Steimarová slaví 75. narozeniny: Má dceru s Bolkem Polívkou!

Evelyna Steimarová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

5. června 2020 21:57

Dnes slaví 75. narozeniny Evelyna Steimarová, členka slavného hereckého rodu, který bude její zásluhou pokračovat dál. Oblíbená herečka je totiž maminkou Anny Polívkové, jejímž otcem je neméně slavný kolega Boleslav Polívka.

Herečka Evelyna Steimarová, která se narodila 5. června 1945, je pokračovatelkou slavného hereckého rodu, jehož tradice sahá až k legendárnímu divadelníku Vendelínu Budilovi.

Za svoji kariéru ztvárnila řadu rolí, nejvíce obsazovaná byla v 70. a 80. letech. Tehdy si Steimarová zahrála například ve snímcích Petrolejové lampy, Balada pro banditu, Hra o jablko, Zánik samoty Berhof či ve filmech Anděl s ďáblem v těle a Anděl svádí ďábla. Před šesti lety se objevila například ve filmové komedii Modelky s.r.o.

Steimarová se herečkou stát nechtěla, prošla řadou "civilních" povolání. Pracovala jako zubní technička a číšnice, časem však rodinné geny přece jen zvítězily. Stejné to bylo i u jejích dětí. V uměleckých stopách Steimarové kráčejí obě její dcery, Vendula Prager-Rytířová, pocházející z druhého hereččina manželství s hudebníkem Zdeňkem Rytířem, a mladší Anna Polívková, dcera herce Boleslava Polívky. Ta účinkovala například ve snímcích Restart či Účastníci zájezdu.

Slavným hercem byl i Steimarové nevlastní bratr Jiří Kodet, držitel Českého lva za role ve filmech Knoflíkáři a Pelíšky.

Témata: Evelyna Steimarová