Jan Kraus promluvil: Už nikdy to nebude jako dřív!

Jan Kraus

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. června 2020 12:25 | Aktualizováno: 5. června 2020 10:33

Díky uvolňování koronavirových opatření se na obrazovky vrátil i Jan Kraus a jeho show. Podle moderátora a baviče se situace v Česku postupně vrací do normálu, některé věci se ale podle něj zřejmě do původního stavu nikdy nevrátí!

Kraus se na úvod zaradoval, že od dalšího týdne už se bude moci na natáčení jeho show sejít takové publikum, jako před koronakrizí. „Bude to takové malé vysvobození. Teda kromě těch roušek, ty nám zůstanou možná na dlouho. Ale jinak se pomalu vracíme zpátky,“ pochvaluje si moderátor.

Ne všechno prý ale bude stejné. „Myslím, že úplně zpátky se nikdy nevrátíme, protože spousta věcí, ať už v dobrém, nebo špatném, bude jinak. Já jsem četl, že pracovní návyky člověk ztrácí po třech nedělích. Já jsem se držel, ztratil jsem je až po měsíci. Ale zase jsem nečekal, že to půjde tak rychle a razantně. Mluvil jsem se řadou lidí, kteří říkali, že mají trošku problém se vrátit zpátky k pracovním návykům,“ vysvětloval ve své show.

I v práci to podle něj bude vypadat jinak. „Vezměte si, jak se budovaly newsroomy, ty místnosti, kde se sedí pohromadě, stovky zaměstnanců a píšou na kompjútrech. No to je epidemiologicky dneska úplně nepřijatelné. Bude hodně home-office a tak dále,“ vypočítává Kraus.

Politoval také ty, kteří v době krize museli učit. „Já jsem sledoval, protože mám v rodině dva profesory, co ti museli prožít, protože museli výuku realizovat on-line. Nejen že se museli naučit ten software, to nebylo tak hrozné, ale taky to bylo těžké. Ale museli si nakoncipovat tu přednášku. A co pro ně bylo nejtěžší – že se poprvé viděli, jak vypadají při té přednášce. Oba dva z toho byli chvíli otřeseni,“ směje se Kraus.

Spousta věcí se ale podle něj promění k lepšímu. „Podívejte, Praha je vyklizená od turistů. Přijeďte do Prahy, jestli si ji chcete užít. Na Staromáku meníčko za pár švestek. Kdy to tady naposledy bylo? Ne, že by to tahle bylo dobré pořád, protože z turistiky je hodně peněz, ale teď si do doma můžeme užít, protože jsme tu víceméně sami. A taky si můžeme Česko prohlédnout. Já osobně se na to velmi těším,“ dodal s tím, že on sám je v tomto směru optimista.

Témata: Jan Kraus