Česko se naposledy loučí s Evou Pilarovou (†80)! Kdo dorazil?

Eva Pilarová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

3. června 2020 13:10

Rodina, přátelé i fanoušci dnes měli možnost se naposledy rozloučit s legendární zpěvačkou Evou Pilarovou. Bazilika Nanebevzetí Panny Marie na Strahově se zaplnila do posledního možného místa. Kdo všechno dorazil?

Tři stovky lidí se dnes přišly do zcela zaplněné baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Strahově rozloučit se zpěvačkou Evou Pilarovou (†80), která zemřela 14. března ve věku 80 let.

Mezi přítomnými byli vedle blízké rodiny také zpěváci Štefan Margita, Hana Zagorová, herečka Jiřina Bohdalová, moderátor Karel Šíp, zpěváci Pavel Vítek a Pavel Sedláček, promotér Janis Sidovský či ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). V podání houslisty Pavla Šporcla zazněla na úvod Ave Maria.

Pohřeb jedné z největších hvězd české populární hudby se konal 18. března v pražských Řepích v kapli Domova sv. Karla Boromejského. Během nouzového stavu vyhlášeného kvůli covidu-19 se ho zúčastnilo jen jedenáct zpěvaččiných nejbližších. Pilarové manžel Jan Kolomazník se rozhodl po skončení nouzového stavu uspořádat důstojnější poslední rozloučení při zádušní mši. Ta se smí dnes konat za účasti nejvýše 300 lidí. Většina přítomných má roušky, ale vyžadovány nejsou.

Rodačka z Brna měla původně spočinout v rodinné hrobce, ale rodina se nakonec rozhodla, že zpěvačku po vyřízení nutných úředních formalit uloží na Ústřední hřbitov Brno, kterému se říká brněnský Slavín. Odpočívá tam mnoho slavných osobností, například herečka Vlasta Fialová, kapelník Gustav Brom nebo hokejista Augustin Bubník.

Témata: Eva Pilarová