Arakain: Velký návrat po 30 letech!

Arakain se svou bratrskou formací Dymytry ukončili turné v Pěnčíně a Miroslavi 4

Autor: stars24.cz, ČTK

2. června 2020 19:44

Metalová kapela Arakain se představí na řadě letních open-air akcí. Velké festivaly, které pořadatelé zrušili kvůli opatřením proti šíření koronaviru, nahradí letní parkety, menší amfiteátry i nově vybudované letní scény. Arakain se tak po více než 30 letech vrátí ke svým kořenům, na místa, kde začínal.

První vystoupení se uskuteční 20. června v Liberci, turné skončí 25. července na letním parketu v Makově na Klatovsku. V březnu skupina Arakain měla absolvovat sérii navazující na podzimním turné k CD Jekyll & Hyde. Fanoušci si během koncertů měli užít skladby z nové desky i ty tradiční.

"Okolnosti tomu chtěly, že letošní léto prožijeme jinak, než jak jsme byli doposud zvyklí, a to včetně velkých letních open-air a mezinárodních hudebních festivalů. Metalová kapela Arakain tak přichází s plánem B, s ohledem na to, že drtivá většina akcích, kde měli původně během letošního léta vystoupit, padla nebo byla přesunuta na rok 2021," vzkázala kapela.

Skupina Arakain vznikla v roce 1982. Debut Thrash The Trash kapela vydala v roce 1990, v roce 2000 získala cenu České hudební akademie Anděl. Současnou sestavu tvoří kytarista a zakládající člen kapely Jiří Urban, Zdeněk Kub (baskytara), Miroslav Mach (kytara), Jan Toužimský (zpěv) a Lukáš Doksanský (bicí). Zatím poslední devatenácté studiové album Jekyll & Hyde česká metalová legenda vydala loni v květnu.

Témata: Skupina Arakain